Pojawienie się Ambera Naturalnego w wagonach restauracyjnych wpisuje się w strategię Warsu, który już od jakiegoś czasu stawia na polską tradycyjną żywność i promuje regionalnych producentów. W Warsie była już serwowana m.in. gęsina i krupniok. Podróżnych częstowano również jabłkami z polskich sadów.
W polskim guście
Teraz przyszła kolej na piwo z regionalnego browaru. Amber Naturalny to niepasteryzowane, jęczmienne piwo typu lager, które, jak podkreśla, Marek Skrętny z Browaru Amber, trafia w gusta większości Polaków.
- Okazało się, że nasze piwo idealnie pasuje do oferty Warsa, dlatego otrzymaliśmy propozycję współpracy. Specjalnie dla Warsa wyprodukowaliśmy Ambera Naturalnego w nowym opakowaniu – butelce 0,33. Wejście do Warsa to miły akcent w naszej działalności, zwłaszcza, że w tym roku browar obchodzi swoje 20-lecie - mówi dyrektor Skrętny.
Czytaj też: Mazowsze zaciąga 400 mln pożyczki na spłatę janosikowego
Piwo zaczęło być ponownie serwowane w wagonach restauracyjnych i barowych, obsługiwanych przez Wars na terenie całego kraju, we wrześniu 2011 roku. Wówczas do oferty Warsa trafiło piwo Żywiec i piwo z Browaru Konstancin.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?