Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Trasa Wolbromska zniszczyła ludziom działkę, sad, ogród, oczko wodne, taras

Trasa Wolbromska zniszczyła ludziom działkę, sad, ogród, oczko wodne, taras

Kandydaci na prezydenta Jastrzębia-Zdroju. Gałuszka, Hetman, Maron, Urgoł

NOWE
Kandydaci na prezydenta Jastrzębia-Zdroju. Gałuszka, Hetman, Maron, Urgoł

Polecamy

Zderzenie czterech pojazdów w Częstochowie. Jedna osoba ranna!

Zderzenie czterech pojazdów w Częstochowie. Jedna osoba ranna!

Wielkanocne śniadanie na wynos dla 400 osób potrzebujących w Koninie

Wielkanocne śniadanie na wynos dla 400 osób potrzebujących w Koninie

Rozmowa z Wandą Brzęczek, zdobywczynią odznaczenia Szabli im. Kilińskiego

Rozmowa z Wandą Brzęczek, zdobywczynią odznaczenia Szabli im. Kilińskiego