Warszawskie potrawy. Gdzie na cynaderki, a gdzie na schab po warszawsku?
red.
W 2009 roku Cech Rzemiosł wraz z ratuszem wybrał nowy warszawski deser w ramach kolejnego konkursu. Jego zwycięzcą okazała się zygmuntówka - ciastko migdałowe z dodatkiem musu czekoladowego i żurawiny. Sprzedaje ją, na przykład, Cukiernia Nova Witold Teledziński (ul. Krakowskie Przedmieście 41)
Bartek Kosiński / Polska Press
Pyzy w słoiku, cynaderki z kaszą, a może śledzik i galareta? Warszawa posiada jedną z bogatszych regionalnych kuchni. Warto wiedzieć, gdzie można jej spróbować. Oto 7 potraw, które wciąż można jeszcze zjeść w stolicy. Podpowiadamy, gdzie. Otwórz galerię, żeby wszystkiego się dowiedzieć.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
Podaj powód zgłoszenia
D
Darek
Uwieeeeelbiam cynaderki! Jeśli chodzi o restauracje to chyba najlepsze jadłem w Akademii na Mokotowie :)) Mistrzostwo świata!