Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warszawskie potrawy. Czego spróbować i jak je znaleźć? [PRZEGLĄD]

Redakcja
Klasyczny śledzik z cebulką i musztardą to kolejny barowy przysmak, który wrósł w krajobraz Warszawy niczym Pałac Kultury. Dziś już nie tylko śledź z musztardą, ale także w śmietanie czy z korzennymi przyprawami. Śledzie zjemy w każdym barze zakąskowym (np. Warszawa, Pijalnia Wódki i Piwa, rozbiegówka).

Zobaczcie też: Gęsina na świętego Marcina - w tych restauracjach można jej spróbować
Klasyczny śledzik z cebulką i musztardą to kolejny barowy przysmak, który wrósł w krajobraz Warszawy niczym Pałac Kultury. Dziś już nie tylko śledź z musztardą, ale także w śmietanie czy z korzennymi przyprawami. Śledzie zjemy w każdym barze zakąskowym (np. Warszawa, Pijalnia Wódki i Piwa, rozbiegówka). Zobaczcie też: Gęsina na świętego Marcina - w tych restauracjach można jej spróbować Pixabay.com
Pyzy w słoiku, cynaderki z kaszą, a może śledzik i galareta? Warszawa posiada jedną z bogatszych regionalnych kuchni. Warto wiedzieć, gdzie można jej spróbować. Oto 7 potraw, które wciąż można jeszcze zjeść w stolicy. Podpowiadamy, gdzie.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Konferencja prasowa po meczu Korona Kielce - Radomiak Radom 4:0

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na mazowieckie.naszemiasto.pl Nasze Miasto