1 z 18
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Zaczął się czas picia rozgrzewającej herbaty. Z czego ją...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/e5/28/5807ebc77b9c7_o_large.jpg)
fot. pixabay.com CC0 Public Domain
Warszawa za darmo, 21-23 października. Sprawdź bezpłatne imprezy w weekend w stolicy [PRZEGLĄD]
23 października, niedziela: Herbata - jak parzyć? Jaką pić?
Zaczął się czas picia rozgrzewającej herbaty. Z czego ją zaparzyć? Co niej dodawać? Co kryją woreczki, słoiki i notesy przechowywane w podolskich domach? Jak spożytkować gałęzie jabłoni, czy korzenie dzikiej róży? Iwa Kołodziejska, etnobiolożka, pracowniczka Pracowni Edukacji Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego zabierze was w niedzielę w roślinną podróż na wschód - opowie o dzikich roślinach jadalnych w środkowej Ukrainie. Na spotkaniu obejrzycie też krótki film o wykorzystaniu roślin na Ukrainie i spróbujecie aromatycznych ziół. 23 października, niedziela, godz. 16, Karowa 20 Cafe, ul. Karowa 20.