Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Tak kibicowaliście piłkarzom Naprzodu Jędrzejów w zwycięskim meczu z KSZO 1929 [FOTO]

Tak kibicowaliście piłkarzom Naprzodu Jędrzejów w zwycięskim meczu z KSZO 1929 [FOTO]

Trefl Gdańsk nie urwał nawet seta w Lublinie

Trefl Gdańsk nie urwał nawet seta w Lublinie

Polecamy

22 kwietnia obserwuj nocne niebo. Zobaczysz coś niesamowitego!

22 kwietnia obserwuj nocne niebo. Zobaczysz coś niesamowitego!

Zakaz sprzedaży smartfonów dla małoletnich? Wysokie poparcie społeczne

Zakaz sprzedaży smartfonów dla małoletnich? Wysokie poparcie społeczne

4. Tydzień Warszawskich Kin Studyjnych. Startuje święto miłośników kina. Oto program

4. Tydzień Warszawskich Kin Studyjnych. Startuje święto miłośników kina. Oto program