Warszawski Festiwal Kulinarny to połączenie targów, festiwalu i konferencji, których motywem przewodnim będą zrównoważony rozwój, lokalne produkty i pszczoły od istnienia, których zależy większość naszego pożywienia. Wstęp na festiwal kosztuje 5 zł (dzieci) lub 10 zł (osoby dorosłe).
Imprezę rozpocznie uroczysta kolacja w piątkowy wieczór. Właściwa część festiwalu potrwa od soboty do niedzieli. W ogrodzie botanicznym UW na gości festiwalowych czekać będzie mnóstwo atrakcji. - W festiwalowym pawilonie kulinarnym spotkamy się m.in. z Kasią Błażejewską Stuhr, Karoliną i Maćkiem Szaciłło czy Mateuszem Szuchnikiem. Nauczymy się robić kokedamy, kosmetyki jadalne, z Roślinnymi Poradami poznamy tajniki domowego ogrodnictwa, ze specjalistami z Ogrodu Botanicznego spróbujemy dzikich roślin jadalnych i dowiemy się, jak tworzyć swoje kompostowniki - deklarują organizatorzy.
Odwiedzający festiwal będą mogli wziąć udział w degustacji wina, poznać piwa browaru Trzech Kumpli czy poznamy podstawy food designu, a także dowiemy się jak będzie wyglądało jedzenie przyszłości. W ramach wydarzeń pobocznych przewidziane są dodatkowo płatne warsztaty z robienia drinków, kiszonek, a także warsztaty kulinarne.
Więcej informacji można znaleźć na stronie www wydarzenia warszawskifestiwalkulinarny.pl.
Czytaj więcej: Grzyby pod Warszawą 2017. Oto 10 idealnych miejsc dla grzybiarzy
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?