Degustacje, warsztaty, konferencje podczas Restaurant Week. Gdzie się wybrać? [PRZEGLĄD]
Degustacja - warzywa i wino
Brasserie Warszawska i Rozbrat 20 to kolejne miejsca, które włączyły się do Restaurant Week. Zarówno jeden, jak i drugi lokal proponuje dekustacje win, połączoną z menu, w którym głównym składnikiem są warzywa. Restauratorzy stanęli na wysokości zadania, by wszystko komponowało się wyśmienicie. Brasserie w swoim menu proponuje: *Tatar z buraków z tajską bazylią Spätburgunder Rose, “Suez”, Reichsrat Von Buhl, Pfalz, Germany, 2014, 100% Pinot Noir *Pieczona dynia z rozmarynem, orzeszki piniowe, szałwia Rami, COS, Sicily, Italy, 2013, Insolia, Grecanico *Risotto z kalafiora, soliród, ser Comte Bourgogne Blanc, “Les Femelottes”, Chavy- Chouet, Burgundy, France 2014, 100% Chardonnay *Mus pietruszkowy, lody solony karmel, orzechy laskowe Cynar Chai W restauracji Rozbrat 20 znajdziecie połączenie selera, orzechów i winogrona, buraków, koziego sera i szczawiku zajęczego, a także cebuli, grzybów i fermentowanego pęczka. Brasserie Warszawska, ul. Górnośląska 24, 26 i 29 października, środa i sobota, godz. 17.30, cena za osobę – 119 zł. Rozbrat 20, ul. Rozbrat 20, 27-28 października, godz. 17.30, cena za osobę – 119zł