18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chcesz spróbować prawdziwej włoskiej pizzy? Odwiedź Jak u Mammy!

Justyna Koszewska
Cienkie i chrupiące ciasto wypiekane w piecu, aromatyczne pomidory, świeże zioła i tradycyjna receptura. Pomysłodawcy Jak u Mammy znają przepis na najlepszą i najbardziej włoską pizzę w Warszawie. Poznajcie nową południową propozycję na kulinarnej mapie stolicy!

Wszystko zaczęło się od wakacyjnej podróży do Włoch. Smak oryginalnej południowej pizzy zachwycił dwójkę warszawiaków - Michała Adamczyka i Kamilę Kornacką. - Po powrocie chcieliśmy odtworzyć prawdziwą włoską pizzę w domowych warunkach. Szukaliśmy różnych rozwiązań, ale problemem okazała się być temperatura pieczenia ciasta. Zwykłe piekarniki rozgrzewają się do 250 st. Celsjusza, a tymczasem, aby upiec tradycyjną włoską pizzę, potrzeba temperatury przekraczającej 450 st. Celsjusza – wyjaśnia Michał.

Po długich poszukiwaniach udało im się nawiązać współpracę z włoskim producentem pieców do domowego wypieku pizzy Optima Electra Pizza Express Napoli, który dzięki kamiennej płycie odciąga wilgoć z ciasta i rozgrzewa się do 470 st. Celsjusza. Smak pizzy przygotowywanej przez Kamilę i Michała zachwycił ich rodzinę i znajomych. - Pomyśleliśmy, że piece sprawdza się także idealnie na świeżym powietrzu. Ludzie zobaczą nasz produkt, spróbują naszej pizzy. Ciężko wymyślić lepszy sposób na promocję marki. Z pomocą rodziny wystawiliśmy się z pizzą w kilku fajnych miejscach i odzew ludzi był bardzo pozytywny, zarówno na samą pizzę, jak i sprzęt. Cały czas słyszeliśmy pytania, kiedy otworzymy restaurację, opinie, że to najlepsza pizza w Warszawie. To dodało nam skrzydeł i zachęciło do dalszego działania – opowiada Michał Adamczyk.

Czytaj także: Borys Szyc otworzył nową restaurację. Zobacz ranking restauracji celebrytów

Pomysłodawca Jak u Mammy podkreśla, że tajemnica smaku pizzy, kryje się również w dodatkach sprowadzanych prosto z Włoch. – Używamy, m.in. włoskiej oliwy, drożdży i pomidorów Triveri, które dojrzewają w słońcu, są selekcjonowane i wkładane do puszek ręcznie przez rodzinę Triveri już od 55 lat – wylicza.

Michał i Kamila deklarują, że chcą stworzyć najlepszą włoską pizzę w Warszawie, a zadowolone głosy klientów świadczą o tym, że są na dobrej drodze, aby ten cel osiągnąć. - Ludzie jedzący nasza pizzę wiedzą dokładnie z czego została ona wykonana, mogą nabyć wszystkie składniki których używamy. Poza tym tylko my robimy pizzę na świeżym powietrzu, na żywo, co samo w sobie jest dużą atrakcją.

Teraz Jak u Mammy często gości na plenerowych imprezach kulinarnych i stołecznych targach z żywnością. W najbliższym czasie włoskich specjałów będzie można spróbować na Targu Śniadaniowym na Żoliborzu, gdzie Jak u Mammy jest stałym gościem. Więcej bieżących informacji o nadchodzących wydarzeniach można znaleźć na Facebooku: www.facebook.com/JakuMammy.

Czytaj także: Sobotnie śniadanie na świeżym powietrzu? Tylko na Żoliborzu! [ZDJĘCIA]

Jak u Mammy to nie tylko zjawisko kulinarne na mapie Warszawy, lecz także sklep internetowy, www.jakumammy.pl. Poprzez serwis można kupić zarówno piece Optima Electra do użytku domowego i małych gastronomi, jak i najlepszej jakości produkty, prosto z Włoch, do stworzenia prawdziwej, pysznej, włoskiej pizzy.

Chcecie dowiedzieć się więcej o projekcie Jak u Mammy? Zajrzyjcie na www.jakumammy.pl.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na mazowieckie.naszemiasto.pl Nasze Miasto