20 marca Dzień bez Mięsa: Zobacz przegląd wegetariańskich restauracji w Warszawie!
Krowarzywa ul. Hoża 42 100% wegańskich burgerów - Uwielbiamy gotować, a w kuchni ważne są dla nas prawa zwierząt, ekologia i świadome wybory – mówią właściciele restauracji Krzysztof Bożek i Hubert Denis, którzy od 15 lat sami nie jedzą mięsa. Intrygująca nazwa, wegańska kuchnia i zielone burgery – to wizytówka nowo otwartego lokalu w centrum. W menu królują burgery przyrządzane z sezonowych warzyw, a bułki do kanapek wypiekane są według własnej receptury. Do tego świeże sosy domowej roboty oraz herbaty i kawy fair trade – tak wygląda wegańska odpowiedź na niezdrową fast-foodową modę. Za Warzywnex, jaglanex, cieciorek czy tofex zapłacimy 12-15 zł. Warto też skusić się na pełne witamin, świeże Smoothies za 12 zł. Wybierać można wielu oryginalnych smaków np. połączenia pomarańczy, banana, imbiru i pietruszki albo szpinaku banana i gruszki. Krowarzywa otwarta jest przez cały tydzień od godz. 11.00 do godz. 23.00.