Degustacje, warsztaty, konferencje podczas Restaurant Week. Gdzie się wybrać? [PRZEGLĄD]
Degustacja - Kieliszki na Próżnej
Kieliszki na Próżnej to kolejny lokal, który włączył się w Restaurant Week. Jeśli nie macie pomysłu na najbliższe sobotnie popołudnie to wybierzcie się na degustację win, połączoną z wyjątkowym, mięsnym jedzeniem. Na miejscu będą także eksperci, którzy podzielą się wiedzą o świecie wina. Menu: *Malibran Sottovia N.V. Por z orzechami włoskimi i owczym serem *Malibran Gorio 2015 Śledź z kaszą gryczaną, jarmużem i burakami *Moretto Lambrusco N.V. Kark z dzika z czerwoną kapustą *Vajra Moscato D’Asti 2015 Gruszka w winie z biszkoptem Natomiast w następną sobotę, 29 października będziecie mieli niepowtarzalną okazję, aby spróbować win Pinot Grigio! Menu przedstawiać się będzie następująco: *Nals Margreid Pinot Grigio 2015 Pomidory, ser wiejski *Domaine Ostertag Pinot Gris Barrique 2013 Leczo z kiełbasą z mangalicy *La Castellada Pinot Grigio 2009 Przepiórka z dynią i kluskami śląskimi *Bressan Pinot Grigio 2006 Kaczka, orzechy laskowe, karmelizowana cykoria i sos wiśniowy Kieliszki na Próżnej, ul. Próżna 12, 22 i 29 października, sobota, godz. 15, cena za osobę - 149zł.