Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Otwarcie Postępu 5. Mamy nowe restauracje w "Mordorze" [ZDJĘCIA]

Kacper Owo/Sandra Gozdur
Było pysznie i tłoczno - za nami huczne otwarcie nowego zagłębia restauracyjnego na mokotowskim "Mordorze". Kulinarny koncept, w którym znajduje się kilkanaście knajp, ale także gdzie można skorzystać z szerokiej oferty kursów kulinarnych czy wypożyczyć przestrzeń na imprezę znajduje się w pobliżu ulicy Cybernetyki.

Pokazy kulinarne dla dzieci i dorosłych, pokaz filmu, degustacja craftowych piw i zabawa do białego rana. Tak wyglądało uroczyste otwarcie nowej części kompleksu restauracyjnego Postępu 5.

Miejsce samo w sobie znane jest już warszawiakom od dwóch lat. Otoczone biurowcami, ale z dala od miejskiego zgiełku. W dawnych pofabrycznych halach tworzy ciepłą enklawę, która tętni życiem.

- Niedocenianym jest, że coraz więcej ludzi mieszka w tej okolicy. Staramy się zatem docierać zarówno do tych, którzy tutaj pracują w ciągu dnia, żeby mieli dobre miejsce z jedzeniem, ale także ważną dla nas grupą są okoliczni mieszkańcy – opowiada Tom Ekler, menedżer Postępu 5

Jak zaznacza Tom, wszystkie lokale szczególną wagę przykładają do jakości produktów, tak, aby dania były wyjątkowo smaczne. Dla nich nie liczy się ilość przygotowanych dań, ale jakość i poziom zadowolenia gości.

Postępu 5 - nowe miejsca

Od 1 grudnia Postępu 5 wzbogaciło się o 9 nowych lokali. - Przyświecała nam idea, żeby te lokale były zróżnicowane, żeby każdy miał wybór – podkreśla menedżer.
I zdecydowanie ma rację, bo znajdziemy tam restauracje serwujące różne kuchnie.

  • Shisha House Bar & Restaurant, duża arabska restauracja, w której królują dania z grilla. Oczywiście można tam także zapalić shishę.
  • Chinkali Pielmieni to gruzińska restauracja serwująca na tę chwilę chinkali, pielmieni oraz doskonałą kawę, ale oferta wzbogacona będzie gruzińskimi produktami, w tym winami i piwami
  • Hotto Doggu to miejsce, które łączy tradycyjne amerykańskie hot-dogi z japońskimi dodatkami. - Filip jest doświadczonym szefem kuchni, a Aneta z kolei jest architektem wnętrz, w związku z czym bardzo ładnie urządziła tę restaurację – dodaje Tom Ekler - Na suficie jest graffiti z mangi, a będą jeszcze kolorowe neony.
  • La Mia Pasta, czyli pasty, które trzeba spróbować! Makarony robione są od podstaw w lokalu, z wysokiej jakości mąki.
  • Fotosynteza to propozycja dla wegan, ale nie tylko. Dostaniemy tam różnego rodzaju wypieki, na słodko i słono, w tym także gofry.
  • Roger That Foods to miejsce dla tych, którzy jednak wolą mięso. Chłopcy serwują tam burgery nie tylko wołowe, ale również wieprzowe.
  • Blin oferuje przede wszystkim kuchnię rosyjską. Jest tam solanka, słonina, rosyjska musztarda, która podobno jest tak ostra, że lecą łzy, no i oczywiście jak sama nazwa wskazuje – bliny. Oprócz tego można się tam napić zamrożonego wysokoprocentowego napoju.
  • Tutti Colori oprócz doskonałej pizzy, serwuje także wyśmienity wybór win.
  • Hanoi Street to z kolei kuchnia wietnamska. Jak zapewnił menedżer, nie pracuje tam nikt, kto nie jest z Wietnamu.
  • I to co było od początku, czyli Instytut Sztuki Kulinarnej ze szkołą gotowania dla amatorów i profesjonalistów oraz Masala Smaki Świata, czyli delikatesy etniczne.

Postępu 5 - nie tylko jedzenie

Kulinarny koncept to nie tylko szereg restauracji, ale także szeroka oferta wspomnianych już kursów kulinarnych, w tym dla dorosłych i dzieci. Poza tym jest także możliwość wynajęcia przestrzeni na swoją imprezę. Niewątpliwie dużym zainteresowaniem cieszy się rozrywka, jaką jest… rzucanie siekierami! Idealny pomysł na chociażby wieczór kawalerski.

Na Postępu 5 mile widziane są także dzieci, bo jak wspomniał Tom, rodziny z dziećmi są dla nich bardzo ważne. Z myślą o najmłodszych gościach powstanie niedługo jedna, bądź dwie strefy aktywności, gdzie będą animatorzy. Oznacza to, że rodzice swoje pociechy będą mogli zostawić w dobrych rękach i udać się spokojnie na lunch. - Trudno na razie mówić o wielkich szczegółach, ale chcemy też zrobić plac zabaw – dodał Tom.

Ponadto, czworonożni przyjaciele są mile widziani w każdym lokalu.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pomocnik rolnika przy zbiorach - zasady zatrudnienia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto